Meny
Se om vi kan leverera till dig
Pizza med lufttorkad skinka och ruccola

Pizza med lufttorkad skinka och ruccola

4 personer
30-40 min

INGREDIENSER
4 st pizzatortillabröd
40 g riven hårdost
250 g champinjoner
250 g körsbärstomater
1 st zucchini
2 förp lufttorkad skinka
0,5 påse ruccola
0,5 st citron

Tomatsås:
0,5 gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 förp krossade tomater
1 tsk socker
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk torkad oregano

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Börja med tomatsåsen: Hacka lök och vitlök. Häll krossade tomater i en kastrull, lägg i lök och vitlök. Krydda med socker, salt, peppar och oregano. Låt såsen koka på låg värme utan lock i ca 15-20 minuter för att reduceras något. Smaka av med ytterligare socker, salt och svartpeppar om så behövs.
3. Lägg tortillabröden på en plåt med bakplåtspapper. Bred tomatsåsen på tortillabröden och strö över riven ost. Skiva svamp, tomater och zucchini och lägg på. Grädda pizzan mitt i ugnen i ca 7 minuter eller tills den fått färg.
4. Ta ut och lägg på lufttorkad skinka och ruccola. Pressa över lite citron. Servera med tomater om det blev över.

Tips!
Det är även gott att steka svampen och zucchinin innan de läggs på pizzan.

 

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner