Meny
Se om vi kan leverera till dig
Stekt korv med potatis- och blomkålsmos och tomatsalsa

Stekt korv med potatis- och blomkålsmos och tomatsalsa

4 personer
30-40 min

INGREDIENSER:
500 g middagskorv 9%
2 tsk flytande margarin

Mos
600 g potatis
1 blomkålshuvud
1 grönsaksbuljongtärning
0,5 dl mjölk 0,5%
salt & peppar

Tomatsalsa
250 g körsbärstomater
1 röd lök
0,5 tsk chili flakes

GÖR SÅ HÄR:
1. Skala och dela potatis i mindre bitar, skär blomkål i mindre bitar och låt allt koka mjukt i vatten och buljongtärning. Häll av, men spara lite av buljongvattnet.
2. Mosa potatis och blomkål och späd med buljong och mjölk tills moset har en lagom konsistens. Krydda med salt och peppar.
3. Skär tomaterna i bitar och lägg dem i en skål. Finhacka löken, blanda med tomater och chili flakes.
4. Skiva korven och stek i margarin. Servera korven med mos och tomatsalsa.

Tips!
Om du vill ha ett grövre mos, låt blomkål och potatis koka kortare tid och gör stomp istället.

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner