Meny
Se om vi kan leverera till dig
Svamp- och köttpanna med ris

Svamp- och köttpanna med ris

4 personer
30-40 min

INGREDIENSER:
2,5 dl ris
600 g fläskytterfilé
1 rödlök
250 g morötter
250 g champinjoner
2 tsk rapsolja
salt & peppar
2 tsk torkad timjan
2-3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl matlagningsgrädde 4%
1 dl fraiche 5%

GÖR SÅ HÄR:
1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
2. Skiva upp köttet. Skala och hacka lök och skär morötterna i slantar. Dela svamp i mindre bitar.
3. Stek grönsakerna några minuter i olja, lägg åt sidan.
4. Stek köttet i olja tills det fått lite färg. Blanda ner grönsakerna, krydda med salt, peppar och timjan. Häll på vatten och lägg i buljongtärning. Låt puttra några minuter.
5. Blanda i matlagningsgrädde och fraiche och låt bli varmt. Servera med ris.

Tips!
Smaka av med mer timjan om det är en smak ni gillar och vill framhäva. Strö över gräslök vid servering.

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner