Meny
Se om vi kan leverera till dig
Fried rice chicken

Fried rice chicken

2 personer
30-40 min

INGREDIENSER
1 dl basmatiris
0,25 st gul lök
125 g morötter
0,25 förp sockerärter
300 g kycklingfilé
1 msk sesamolja
0,5 st vitlöksklyfta
1 msk japansk soja
0,25 dl sweet chili
1 st ägg
0,5 st lime

GÖR SÅ HÄR:
1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt kallna i kylskåp.
2. Skala och klyfta löken. Skala och skär morot i slantar. Strimla sockerärterna och kycklingen.
3. Hetta upp oljan i en stor teflonpanna eller en wokpanna på hög värme. Lägg i lök, morot och kyckling. Stek ett par minuter och lägg sedan i sockerärter, pressad vitlök och riset. Stek tills riset börjar få lite yta.
4. Häll på soja och sweet chili och rör runt. Gör en grop i mitten av stekpannan och stek ägg i gropen. Rör runt, pressa över lime och servera.

Tips!
Tricket är att ha en riktigt het stekpanna så att riset snabbt blir stekt utan att bli mjöligt och poröst. Tänk också på att låta ägget steka en stund innan du ”bryter” sönder och blandar in det med riset. Byt sesamolja mot jordnötsolja eller annan matolja. Toppa med färsk koriander.

 

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner