Meny
Se om vi kan leverera till dig
Kyckling i gräddig svamp- och paprikasås

Kyckling i gräddig svamp- och paprikasås

2 personer
30-40 min

INGREDIENSER
1 dl ris
300 g kycklingfilé
1 tsk flytande margarin
125 g champinjoner
0,5 tsk flytande margarin
0,5 st gul lök
0,5 st vitlöksklyfta
0,5 st röd paprika
0,5 tsk rapsolja
1,25 dl matlagningsgrädde 10%
0,5 msk kycklingfond
0,5 tsk rökt paprikapulver
salt
peppar

GÖR SÅ HÄR:
1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
2. Skär kycklingen i bitar, bryn i margarin.
3. Skiva svampen och stek i margarin.
4. Hacka lök och vitlök och tärna paprikan, stek i olja. Häll på matlagningsgrädde och fond och krydda med paprikapulver. Låt koka ihop några minuter. Lägg sedan i kycklingen och låt puttra tills den är klar. Smaka av med salt och peppar.
5. Lägg ner champinjonerna i kycklinggrytan strax innan servering. Servera grytan med ris.

Tips!
Byt ut riset mot pasta. Det går lika bra med vanligt paprikapulver om man föredrar det framför rökt

 

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner