Meny
Se om vi kan leverera till dig
Kyckling Nasi goreng

Kyckling Nasi goreng

2 personer
30-40 min

INGREDIENSER:
125 g ris
300 g kycklingfilé
1 tsk flytande margarin
salt & peppar
0,5 gul lök
0,5-1 tsk sambal oelek
1 tsk rapsolja
0,25 solovitlök
0,5 tsk socker
0,5 röd paprika
1-1,5 tsk ketjap manis (indonesisk soja)
1 ägg

GÖR SÅ HÄR:
1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
2. Strimla kycklingen och stek i margarin, salta och peppra.
3. Skala och finhacka löken. Fräs tillsammans med sambal oelek i hälften av oljan. Tillsätt hackad vitlök och socker, låt fräsa ytterligare en minut.
4. Skär paprikan i små bitar. Tillsätt paprika, det kokta riset och kycklingen i stekpannan med lök. Smaksätt med ketjap manis, salt och peppar.
5. Vispa upp äggen med en gaffel. Hetta upp resterande olja i ett stekjärn, stek det uppvispade ägget under omrörning så att det blir trådigt. Vänd ner äggtrådarna i ris- och kycklingblandningen och servera.

Tips!
Pressa gärna över lite limesaft. Sweet chili är gott att servera till, 1 msk har SmartPointsvärde 2.

 

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner