Meny
Se om vi kan leverera till dig
Mexikansk kyckling i tacoskal

Mexikansk kyckling i tacoskal

2 personer
20-30 min

INGREDIENSER
300 g kycklingfilé
1 tsk flytande margarin
0,25 tsk spiskummin
salt
peppar
0,5 tsk flytande honung

Bönröra:
0,5 st vitlöksklyfta
0,25 tsk chili flakes
0,25 tsk spiskummin
1 tsk rapsolja
0,5 förp svarta bönor
1 msk tomatpuré
salt

1,5 st tomater
0,5 st rödlök
0,5 påse sallad
4 st taco tubs
0,75 dl gräddfil

GÖR SÅ HÄR:
1. Dela kycklingen i mindre bitar och stek i margarin. Krydda med spiskummin, salt och peppar. Ringla över honung så att kycklingen karamelliseras lite.
2. Gör bönröran: Finhacka vitlök och fräs tillsammans med chili flakes och spiskummin i olja. Mosa ner sköljda och avrunna bönor med en potatisstöt eller gaffel. Rör i tomatpurén och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och ev en nypa socker.
3. Hacka tomater och lök. Lägg tillsammans med sallad, kyckling och bönröra i tacoskalen. Toppa med gräddfil.

Tips!
Var försiktig med chili flakes om du inte vill ha det så starkt. Det är gott att toppa med hackad färsk koriander.

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner