Meny
Se om vi kan leverera till dig
Dill- och basilikakyckling med sparris

Dill- och basilikakyckling med sparris

4 personer
30-40 min

INGREDIENSER:
600 g kycklingfilé
1 gul lök
2 tsk flytande margarin
2 dl ris
1 tsk fänkålsfrön
1 vitlöksklyfta
3 dl vitt matlagningsvin
2,5 dl matlagningsgrädde 4%
1 knippe sparris
1 förp dill
1 kruka basilika
salt & peppar

GÖR SÅ HÄR:
1. Skiva kyckling. Skala och finhacka lök. Fräs kyckling och lök i margarin i en gryta ca 10 minuter tills kycklingen fått färg och löken börjat karamelliseras.
2. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
3. Stöt fänkålsfrön i en mortel. Krossa vitlöken och mortla ihop med fänkålen. Blanda ner det i grytan med kyckling och häll på matlagningsvin. Låt det reduceras till nästan hälften och häll sedan på matlagningsgrädde.
4. Skär sparris i mindre bitar och lägg ner i grytan. Låt puttra ca 5 minuter.
5. Häll upp ca 1 dl av såsen i en djup skål. Mixa ner dill och basilika i såsen med stavmixer och häll sedan tillbaka i grytan. Smaka av med salt och peppar.
6. Servera med ris.

Tips!
Det går lika bra att servera med pressad potatis istället för ris.

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner