Meny
Se om vi kan leverera till dig
Kycklingköttbullar med potatismos och grönkål

Kycklingköttbullar med potatismos och grönkål

4 personer
40+ min

INGREDIENSER:
500 g kycklingfärs
1 ägg
3 msk ströbröd
1 gul lök
0,5 solovitlök
0,5 röd chili
1 tsk malen ingefära
2 msk torkad persilja
0,5 tsk salt
2-3 krm svartpeppar
1 msk rapsolja
1 påse grönkål
1 tsk rapsolja

Potatismos:
1 kg potatis
1 dl mjölk 0,5%
1 tsk flytande margarin
salt & peppar

GÖR SÅ HÄR:
1. Koka potatisen till moset.
2. Lägg färs i en skål. Knäck i ägg och häll i ströbröd. Blanda runt och låt stå ett par minuter.
3. Skala och riv lök på ett rivjärn och blanda i färsen tillsammans med pressad vitlök. Hacka chili fint och rör i tillsammans med ingefära, persilja, salt och peppar.
4. Forma färs till bullar och stek i olja i en stekpanna tills de fått fin färg och är klara.
5. Repa grönkålen och stek hastigt i olja och krydda med lite salt.
6. Häll av vattnet från potatisen och stöt eller vispa potatisen tillsammans med mjölk och margarin till ett mos. Krydda med salt och peppar efter smak.
7. Servera köttbullarna med potatismos och grönkål.

Tips!
Ge köttbullarna lite färg i stekjärnet och stek dem sedan klart i en ugnssäker form i ugnen. Får du köttbullar över? Frys in och ta fram till julbordet.

 

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner