Meny
Se om vi kan leverera till dig
Bombay-curry

Bombay-curry

2 personer
40+ min

INGREDIENSER
0,5 st gul lök
1 tsk rapsolja
1 st vitlöksklyftor
0,5 msk riven färsk ingefära
0,75 tsk gurkmeja
0,5 tsk spiskummin
2 tsk mald koriander
0,25 tsk chilipulver
300 g nötbog
0,5 tsk salt
0,5 förp krossade tomater
1 dl couscous
1 dl lätt kokosmjölk

GÖR SÅ HÄR:
1. Skala och hacka lök. Hetta upp olja i en stor gryta. Lägg i lök och stek på medelstark värme under omrörning tills löken blivit mjuk.
2. Tillsätt pressad vitlök, riven ingefära, gurkmeja, spiskummin, koriander och chilipulver. Rör om tills allt är varmt.
3. Skär köttet i bitar och lägg ner det i grytan. Stek under omrörning på hög värme tills köttet är täckt med kryddblandningen och brynt runt om. Rör ner salt och krossade tomater och sjud under lock i 1-1,5 timme, eller tills köttet är mjukt.
4. Koka couscous enligt anvisning på förpackningen.
5. Häll i kokosmjölken i köttgrytan och rör om. Sjud utan lock i ytterligare fem minuter eller tills såsen tjocknat något. Servera med couscous.

Tips!
Byt ut couscous mot ris eller bulgur. Toppa med färsk koriander vid servering.

 

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner