Meny
Se om vi kan leverera till dig
Fransk köttfärsgratäng

Fransk köttfärsgratäng

2 personer
40+ min

INGREDIENSER
200 g vitkål
0,5 tsk flytande margarin
1,5-2 dl vatten
200 g nötfärs 10%
0,5 tsk flytande margarin
0,5 tsk kalvfond
1-1,5 tsk japansk soja
0,5 dl vatten
0,25 påse sallad

Mos
400 g potatis
1 äggula
0,5 dl mjölk 0,5%

Tomatsås
0,5 burk krossade tomater
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
0,5 tsk socker
0,5 msk oregano

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Koka potatisen i saltat vatten. Mosa den kokta potatisen och vispa i äggula och mjölk. Moset ska bli fastare än normalt. Smaka av med salt och peppar.
3. Finstrimla vitkålen och fräs den i margarinet, slå på vatten och låt koka tills den är mjuk.
4. Fräs köttfärsen i margarin, krydda med salt och peppar. Tillsätt kål, fond, soja och vatten. Låt det koka sakta några minuter.
5. Tryck ut köttfärsen i en ugnsfast form, bred potatismoset ovanpå. Sätt in i ugn och gratinera ca 10-15 minuter tills gratängen fått fin färg.
6. Koka upp krossade tomater och kryddor. Låt koka 10 minuter för att reduceras ner. Servera köttfärsgratängen med tomatsås och sallad.

Tips!
Vill du spetsa till moset med någon krydda passar vitlök bra. Strö riven ost över moset innan du gratinerar.

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner