Meny
Se om vi kan leverera till dig
Rotfruktssoppa med köttfärs

Rotfruktssoppa med köttfärs

2 personer
30-40

INGREDIENSER
0,5 st gul lök
0,5 st vitlöksklyfta
0,5 tsk olivolja
200 g nötfärs 10%
125 g morötter
125 g palsternackor
250 g potatis
1 msk tomatpuré
0,5 förp krossade tomater
1 st köttbuljongtärning
5 dl vatten
1 tsk paprikapulver

GÖR SÅ HÄR:
1.Skala och finhacka lök och vitlök, bryn glansig i olja i en gryta. Lägg i färsen och bryn den.
2.Skala och skär morötter, palsternackor och potatis i bitar. Blanda ner det i grytan. 3.Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, buljongtärning, vatten och paprikapulver. Låt soppan puttra i 20 minuter så att alla rotfrukter blir mjuka. Smaka av med salt och peppar.

Tips!
Det går lika bra att riva rotfrukterna istället för att skära i bitar. Servera soppan med en klick fraiche eller matyoghurt. Variera kryddningen på soppan med t ex oregano eller chili.

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner