Meny
Se om vi kan leverera till dig
Färs- och rotfruktsgryta

Färs- och rotfruktsgryta

4 personer
30-40 min

INGREDIENSER
500 g potatis
250 g morötter
250 g palsternackor
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
500 g nötfärs 10%
1 tsk flytande margarin
2 dl vatten
1 st köttbuljongtärning
1 dl rött matlagningsvin
1 förp krossade tomater
salt
peppar

GÖR SÅ HÄR:
1. Skala och tärna potatis, morötter och palsternacka.
2. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i margarin. Tillsätt färsen och låt den fräsa med en stund. Lägg över i en gryta. Tillsätt potatis- och rotfruktstärningarna i grytan.
3. Tillsätt vatten, buljongtärning, matlagningsvin och krossade tomater. Smaka av med salt och peppar. Låt det småkoka ca 20 minuter.

Tips!
För annan smak på grytan, tillsätt lite dijonsenap eller honungsdijonsenap.

 

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner