Meny
Se om vi kan leverera till dig
Öppen moussaka

Öppen moussaka

4 personer
30-40 min

INGREDIENSER
2 auberginer
1 msk olivolja
1 gul lök
1 tsk flytande margarin
400 g nötfärs 10%
1 tsk kanel
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1 förp krossade tomater
1 tsk torkad oregano
salt
peppar
100 g vitost 10%
70 g sallad
150 g sockerärter

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Dela auberginerna på längden och lägg dem på en ugnsplåt. Ringla över olja och salta. Grilla i ugnen 30 minuter tills de blir mjuka.
3. Skala och finhacka löken och fräs den mjuk i margarin i en stekpanna. Tillsätt färsen. Fräs på medelhög värme tills köttet börjar få lite färg.
4. Tillsätt kanel, pressad vitlök och tomatpuré. Fräs någon minut till och häll i krossade tomater och oregano. Låt puttra 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
5. Gröp ur auberginehalvorna, grovhacka och blanda ihop med färsen. Fördela sedan färsen i auberginehalvorna. Strö över smulad vitost och gratinera i ugn 10 minuter. Servera med sallad och strimlade sockerärter.

Tips!
Det går fint att variera smaken på färsröran med andra kryddor än kanel, rökt paprikapulver ger lite bbq karaktär, chili flakes ger en lite hetare rätt.

 

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner