Meny
Se om vi kan leverera till dig
Thailändsk biffsallad

Thailändsk biffsallad

4 personer
20-30 min

INGREDIENSER:
180 g risnudlar
1 gurka
3 salladslök
0,5 påse morötter
1 förp sockerärter
1 förp rädisor
500 g nötinnanlår

Dressing:
0,5 röd chili
1 bit färsk ingefära (0,5 msk riven)
1 lime
1-2 msk farinsocker
0,5-1 msk fisksås

GÖR SÅ HÄR:
1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Sila och skölj i kallt vatten och låt rinna av.
2. Dela gurkan på längden, ta bort kärnhuset och skär den i strimlor. Skiva salladslöken tunt. Skala och strimla morötterna tunt, strimla sockerärterna tunt och skär rädisorna i klyftor. Lägg alla grönsaker på ett fat. Lägg på nudlarna och blanda runt.
3. Blanda en dressing på finhackad chili, riven ingefära, pressad lime, farinsocker och fisksås.
4. Skär köttet i strimlor. Hetta upp en stekpanna rykande het och stek köttet. Låt köttet svalna ett par minuter och lägg sedan köttet över grönsaker och nudlar. Häll på dressingen och servera.

Tips!
Det är gott att strö över färsk koriander vid servering.

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner