Meny
Se om vi kan leverera till dig
Crabcakes med pommes frites

Crabcakes med pommes frites

4 personer
40+ min

INGREDIENSER:
Pommes frites
800 g mjölig potatis
2 tsk rapsolja
salt

Crabcakes
0,5 röd chili
1 salladslök
1 förp persilja
3 förp krabbkött
2 ägg
3 msk ströbröd
1 tsk salt
30 g panko
1 msk rapsolja

Sås
2 dl fraiche 5%
3 msk bostongurka
1 msk senap

0,5 romansallad
1 burk majs
1 ask cocktailtomater

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skär potatis i stavar, lägg i vatten och skölj ett par gånger så att en del av stärkelsen försvinner. Torka torrt och lägg i en påse. Häll i olja, salta och blanda runt.
3. Bre ut potatisen på bakpappersklädd plåt och sätt in i ugn ca 30 minuter. Vänd dem efter halva tiden.
4. Finhacka chili, salladslök och persilja.
5. Tryck ur all vätska ur krabbköttet och blanda med ägg, ströbröd, salt, hackad persilja, chili och salladslök. Ställ undan en stund och låt vila medan såsen görs.
6. Blanda fraiche, bostongurka och senap, smaka av med salt och peppar och ev. mer senap.
7. Gör små biffar av krabbsmeten och vänd i panko. Stek på medelhög värme i olja tills de fått fin färg.
8. Servera med sallad, majs, tomater, pommes frites och sås.

Tips!
För bästa resultat på pommes fritesen, lägg dem i vatten över natten för att låta stärkelsen försvinna. Skölj och torka av dem innan du ugnsbakar dem. Lägg ut potatisstavarna så att de inte nuddar vid varandra. Använd ev två plåtar och byt plats på plåtarna efter halva tiden (samtidigt som du vänder på potatisstavarna).

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner