Meny
Se om vi kan leverera till dig
Halloumi med rostad brysselkål och sötpotatissallad

Halloumi med rostad brysselkål och sötpotatissallad

2 personer
30-40 min

INGREDIENSER:
0,5 förp brysselkål
250 g sötpotatis
0,25 msk olivolja
0,25 tsk salt
0,25 tsk svartpeppar
75 g halloumi
0,5 tsk olivolja
0,5 förp alfalfagroddar

Vinägrette:
0,5 msk olivolja
0,5 msk vatten
2 msk vit balsamico
0,25 röd chili
0,25 solovitlök
0,25 tsk salt
1 krm svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Dela brysselkål på hälften. Skala och skär sötpotatis i mindre klyftor. Lägg allt i en påse och häll i olja, salt och peppar. Blanda och ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
3. Skär halloumi i skivor och stek gyllenbrun i olja.
4. Lägg upp groddar på ett fat. Lägg på de rostade grönsakerna och halloumi.
5. Rör samman olja, vatten och balsamico. Finhacka chili och pressa i vitlök. Rör i salt och peppar. Ringla vinägretten över salladen.

Tips!
Toppa med granatäpple.

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner