Meny
Se om vi kan leverera till dig
Aubergine- och zucchinilasagne

Aubergine- och zucchinilasagne

4 personer
40+ min

INGREDIENSER:
2 auberginer
1 zucchini
1 rödlök
2 tsk olivolja
200 g färska lasagneplattor
0,5 dl ost 32%

Tomatsås:
1 gul lök
0,25 solovitlök
1 förp krossade tomater
1 tsk socker
1 msk torkad oregano
salt & peppar

Béchamelsås:
2 msk flytande margarin
3 msk vetemjöl
0,5 dl vitt matlagningsvin
6 dl mjölk 0,5%
1 dl ost 32%
1 påse spenat
salt & peppar

GÖR SÅ HÄR:
1. Börja med tomatsåsen: Hacka lök och vitlök. Häll krossade tomater i en kastrull, lägg i lök och vitlök. Krydda med socker, oregano, salt och peppar. Låt såsen sjuda på låg värme utan lock ca 15-20 min.
2. Sätt ugnen på 180°.
3. Dela aubergine och zucchini på längden i fyra delar och skär sedan i cm-stora bitar. Skala och hacka lök och fräs allt i olivolja. Salta och peppra. Krydda ev. med lite balsamvinäger.
4. Smält smör i en kastrull och blanda ner mjöl. Vispa i matlagningsvin och mjölk. Salta, peppra och låt puttra några minuter. Blanda i ost och spenat, och låt osten smälta. Mixa med stavmixer.
5. Börja med att hälla lite tomatsås i botten av en ugnsfast form. Lägg sedan på ett lager lasagneplattor och lite béchamelsås. Varva grönsaksblandning och tomatsås. Avsluta med béchamelsås och riven ost. Gratinera i ugn ca 45 min.

Tips!
Använd en mindre form för att få fin höjd på lasagnen.

 

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner