Meny
Se om vi kan leverera till dig
Boveteotto med ugnsbakade tomater

Boveteotto med ugnsbakade tomater

4 personer
30-40 min

INGREDIENSER:
500 g körsbärstomater
1 tsk rapsolja
2 msk balsamvinäger
salt & peppar
1 gul lök
1 tsk rapsolja
1 vitlöksklyfta
3,5 dl bovete
7,5 dl vatten
1,5 grönsaksbuljongtärning
1 kruka basilika
1 dl riven hårdost

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Lägg tomater på en ugnsplåt. Ringla olja och balsamvinäger över och krydda med salt och peppar. Ställ in i ugn i ca 10 minuter.
3. Skala och hacka lök och stek glansig i olja. Tillsätt pressad vitlök, stek vidare i 1 minut och tillsätt sedan bovete, vatten och buljongtärning. Rör om ofta tills all vätska har absorberats och bovetet är mjukt, ca 12-15 minuter.
4. Blanda ner riven ost, de ugnsstekta tomaterna och basilika vid serveringen.

Tips!
Ju längre tomaterna är i ugnen desto mer smak får de.

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner