Meny
Se om vi kan leverera till dig
Butternutfalafel i tortillabröd

Butternutfalafel i tortillabröd

4 personer
40+ min

INGREDIENSER
Falafel
1 butternutpumpa
2 vitlöksklyftor
2 tsk rapsolja
salt & peppar
1 rödlök
1 tsk rapsolja
2 förp konserverade kikärter
1,5 tsk spiskummin
1,5 tsk malen koriander
1 röd chili
1 förp bladpersilja

Sås
2 dl fraiche 5%
0,5 citron
1 vitlöksklyfta

4 medium tortillabröd
1 påse sallad

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och tärna pumpa och lägg på en ugnsplåt tillsammans med oskalade vitlöksklyftor. Ringla över 2 tsk olja och smaksätt med salt och peppar. Blanda runt och tillaga i ugn tills bitarna är gyllene, ca 30 minuter.
3. Skala och skiva lök. Hetta upp 1 tsk olja i en panna och stek löken några minuter tills den mjuknat.
4. Lägg pumpa, skalade vitlöksklyftor, lök och sköljda och avrunna kikärter i en matberedare och mixa till en grov massa. Blanda ner torra kryddor, hackad chili och persilja och forma 12 bollar. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och baka i ugnen ca 20-30 minuter.
5. Blanda yoghurt med pressad citron och pressa vitlök. Smaka av med salt och peppar.
6. Servera falafeln i tortillabröden med sallad och sås.

Tips!
Smaka av falafelsmeten innan du lägger den i ugnen så du får önskad smak på dem.

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner