Meny
Se om vi kan leverera till dig
Fylld zucchini

Fylld zucchini

4 personer
40+ min

INGREDIENSER
5 st zucchini
2 tsk rapsolja
250 g cottage cheese 1,5%
1 st citron
0,25 tsk chiliflakes
1 st färsk basilika i kruka
1 tsk mynta, torkad
Salt
peppar

Tomatsallad:
400 g cocktailtomater
0,5 st rödlök
1 tsk balsamvinäger
1 påse ruccola
svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 180°. Lägg ett bakplåtspapper i en stor ugnsform.
2. Dela 4 zucchini på längden. Gröp ur det mesta av zucchinins innanmäte med en tesked. Lämna en kant på ca 1 cm runt hela. Pensla med olja på zucchinins utsida. Lägg på bakplåtspappret med utsidan nedåt.
3. Riv den återstående zucchinin grovt och lägg i en skål. Blanda ned cottage cheese, rivet citronskal, chiliflakes och ¾ av hackad basilika och mynta. Smaka av med salt och peppar.
4. Fördela blandningen jämnt i zucchinihalvorna. Tillaga i 30-35 minuter eller tills zucchinin mjuknar och fyllningen är gyllenbrun. Lägg eventuellt på folie mot slutet av tillagningen.
5. Halvera tomater och strimla rödlök. Blanda tomater, lök, balsamvinäger och ruccola med den återstående basilikan. Servera till zucchinin.

Tips!
För fastare zucchini, salta den halverade zucchinin och låt vila 30 min. Torka sedan av vätskan och saltet innan du fyller dem.

 

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner