Meny
Se om vi kan leverera till dig
Halloumi stroganoff med ris

Halloumi stroganoff med ris

4 personer
30-40 min

INGREDIENSER:
2 dl ris
200 g halloumi
0,5 msk rapsolja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 msk tomatpuré
2,5 dl matlagningsgrädde 4%
1 förp krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
2-3 morötter
1 msk dijonsenap
1 msk balsamvinäger
2 tsk torkad timjan
salt & peppar
1 påse sallad
Sockerärtor
1 burk majs

GÖR SÅ HÄR:
1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
2. Skär halloumi i stavar och stek gyllene i olja (viktigt att de får stekyta). Hacka lök och stek med. Pressa i vitlök och blanda ner tomatpuré, fräs med ett tag.
3. Häll ner matlagningsgrädde, krossade tomater och buljongtärning. Skär morötter i stavar och lägg ner i grytan. Låt puttra några minuter.
4. Smaka av med senap, balsamvinäger, timjan, salt och peppar, men rör inte för mycket.
5. Gör en sallad av sallad, majs och sockerärtor.
6. Servera med ris och sallad.

Tips!
Det går fint att riva morötterna istället för att skära dem i stavar. Det är gott att koka sockerärtorna ett par minuter i lättsaltat vatten och servera varma.

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner