Meny
Se om vi kan leverera till dig
Halloumipytt i ugn

Halloumipytt i ugn

4 personer
40+ min

INGREDIENSER:
1 röd lök
1 vitlöksklyfta
1 aubergine
1 röd paprika
2 tsk olivolja
1-2 tsk basilika
1-2 tsk oregano
0,25 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 förp linser
200 g halloumi
250 g körsbärstomater
1 knippe sparris
1 tsk flytande margarin
2 dl fraiche 5%

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg i en påse. Skär aubergine och paprika i bitar och lägg ner i påsen. Häll i olja, basilika, oregano, salt och peppar och blanda runt. Lägg grönsakerna på en plåt och ställ in i ugnen i ca 25 min.
3. Ta ut och blanda avrunna linser med grönsakerna och lägg på halloumi skuren i skivor och tomater på plåten när 10 min återstår.
4. Knäck eller skär bort nedre delen av sparrisen. Stek i flytande margarin några minuter. Salta och peppra.
5. Servera pytten med en klick fraiche och sparris.

Tips!
Snåla inte med kryddorna och det är gott att ringla lite balsamvinäger över vid servering.

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner