Meny
Se om vi kan leverera till dig
Linsbiffar

Linsbiffar

4 personer
30-40 min

INGREDIENSER
4 st potatis
2 dl okokta röda linser
1 st gul lök, riven
2 st vitlöksklyftor, pressad
2 tsk sambal oelek
2 msk ströbröd
2 tsk rapsolja
2 dl bulgur
1 st broccoli
Sås:
4 dl naturell lättyoghurt
1 knippe dill
Salt
Peppar

GÖR SÅ HÄR:
1. Tillaga bulgur enl. förp.
2. Koka potatis ca 10 minuter. Tillsätt väl sköljda linser och låt det koka ytterligare ca 10 minuter.
3. Blanda lök, vitlök och sambal med linser och potatis. Rör om och mosa, blanda i ströbröd till en bra konsistens. Krydda med salt och peppar.
4. Forma till biffar och stek dem i olja på medelvärme.
5. Blanda yoghurt med dill och smaka av med salt och peppar.
6. Servera biffarna med bulgur, sås och kokt broccoli.

Tips!
Har du inte bulgur hemma går det utmärkt att byta ut mot tex ris, couscous eller andra gryn. Använd gärna blandade örter i såsen.

 

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner