Meny
Se om vi kan leverera till dig
Mexikansk bönchili med krispiga tortillachips och hummus

Mexikansk bönchili med krispiga tortillachips och hummus

4 personer
20-30 min

INGREDIENSER:
1 gul lök
250 g champinjoner
1 röd paprika
1 zucchini
1 tsk rapsolja
2-3 vitlöksklyftor
1 förp krossade tomater
1 dl vatten
½ grönsaksbuljongtärning
1 förp black eye bönor
1 tsk rökt paprikapulver
2 tsk spiskummin
2 tsk torkad timjan
salt & peppar
4 medium tortillabröd
8 msk hummus

GÖR SÅ HÄR:
1. Skala och hacka lök. Dela svamp i mindre bitar. Hacka paprika och zucchini.
2. Hetta upp en panna med olja och fräs löken tills den mjukat. Tillsätt pressad vitlök, svamp, paprika och zucchini och låt stekas med tills de mjuknat.
3. Blanda ner krossade tomater, vatten, buljongtärning, sköljda och avrunna bönor och kryddor. Koka upp och låt sedan puttra en stund så att den reduceras något. 4. 4. Smaka av med salt och peppar.
5. Sätt ugnen på 180°.
6. Dela tortillabröden i mindre bitar och lägg in i ugnen några minuter tills de är krispiga.
7. Servera grytan med tortillabröd och en klick hummus.

Tips!
Vill du ha rätten matigare går det fint att servera grytan med lite ris.

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner