Meny
Se om vi kan leverera till dig
Pastagratäng med Vegme och morötter

Pastagratäng med Vegme och morötter

4 personer
30-40 min

INGREDIENSER
250 g pasta fusilli
1 st gul lök
250 g morötter
1 tsk flytande margarin
300 g vegmefärs
1 tsk chilipulver
0,5 tsk vitpeppar
1 tsk paprikapulver
1 st vitlöksklyfta
1 förp krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar

Ostsås:
2,5 dl matlagningsgrädde 4%
2 dl riven ost
salt
peppar

1 påse sallad

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Koka pastan nästan färdig och lägg sedan i en ugnsform.
3. Skala och hacka löken. Skala och riv morötterna grovt.
4. Hetta upp en stekpanna med margarin och fräs löken glansig. Tillsätt morötter och låt bli lite mjuka. Blanda i vegme, pressa ner vitlök, tillsätt krossade tomater och buljongtärning. Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda på svag värme medan du gör ostsåsen.
5. Häll matlagningsgrädden i en kastrull och låt sjuda upp. Vänd ner riven ost och låt smälta ihop. Smaka av med salt och peppar.
6. Blanda vegmefärsröran med pastan och ostsåsen i en ugnsform. Ställ in i ugn ca 10 minuter eller tills gratängen har fin färg. Servera med sallad.

Tips!
Krydda med 1 tsk basilika. Vill du ha tacosmak på gratängen, välj spiskummin.

 

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner