Meny
Se om vi kan leverera till dig
Rostad paprika- och bönsoppa med vispad citronricotta

Rostad paprika- och bönsoppa med vispad citronricotta

4 personer
20-30 min

INGREDIENSER:
1 gul lök
0,5 röd chili
500 g grillad paprika i lag
1 tsk rapsolja
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad timjan
2 msk tomatpuré
0,5 msk worcestershiresås
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 förp konserverade vita bönor
2 msk solroskärnor

Citronricotta
250 g ricotta
1 citron

GÖR SÅ HÄR:
1. Skala och hacka lök. Finhacka chili och strimla paprika.
2. Fräs lök i olja i en gryta tills den mjuknat. Pressa i vitlök och blanda ner chili, timjan, tomatpuré, worcestershiresås och paprika. Låt fräsa med kort och blanda ner vatten, buljongtärning och sköljda och avrunna bönor. Låt puttra ca 5 minuter och mixa slät med stavmixer.
3. Vispa ricotta ordentligt och blanda ner rivet skal och lite pressad saft från citronen. Toppa soppan med en klick ricotta och solroskärnor.

Tips!
Rosta solroskärnorna i en torr panna så får de mer smak.

 

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner