Semlor för alla smaker

Snart är det fettisdagen, närmare bestämt 1/3! Semlan, den härligt lyxiga vetebullen som fylls med grädde och mandelmassa, har många namn – fastlagsbulle, fettisdagsbulle, eller om den serveras med varm mjölk, hetvägg. Variationerna är oändliga och vi har bland annat recept på pizzasemla, nyttigare raw food-semla, nachosemla, glutenfri semla och givetvis den klassiska semlan. Låt det väl smaka!

Vill du göra egna semlor har vi massor av bakinspiration – från minisemlor till klassiska. Hitta en ny favorit eller en gammal goding bland våra recept.

4 varianter på semlor

1. Gör en frasig pizzasemla

Med en färdig smördeg kan du utföra underverk, vad sägs om en semla i form av en frasig pizza? Ett enkelt sätt att piffa upp den klassiska semlan på!

RECEPT PÅ PIZZASEMLA

2. Våfflor + semla = våffelsemla

Vad sägs om att slå ihop två goda desserter i ett? Våffla med semmelsmak är en svårslagen kombination som även går att applicera på våffeldagen. Detta recept tror vi även kan övertyga den största semmel-skeptikern.

RECEPT PÅ VÅFFELSEMLA

3. Istället för taco - Nachosemlan

Är du väldigt förtjust i chips med dipp eller tacos kan nachosemlan bli din nya favorit! Knapriga nachos tillsammans med 2 olika dippor, en mandeldipp och grädde, gör fettisdagen komplett!

RECEPT PÅ NACHOSEMLA

4. En klassisk semla utan gluten

Vi tycker att alla ska kunna njuta av semlor på fettisdagen, även den som är glutenintolerant. Vi ger dig receptet på en tradionell glutenfri semla som smakar himmelskt.

RECEPT PÅ GLUTENFRI SEMLA

Varför äter vi en gräddig bulle 25 februari?

Semlor åts ursprungligen på fettisdagen inför den 40 dagar långa fastan fram till påsk. Idag är det inte lika vanligt att man fastar inför påsken, men semlan fortsätter att vara populär – varje säsong äter vi svenskar i snitt ungefär fyra semlor var. Med massa nya spännande variationer på den klassiska semlan har den blivit ett favoritbakverk att ständigt återupptäcka på nytt.

Vill du hellre köpa en färdig semla?

Våra semlor bakas med riktig mandelmassa med rostade mandlar samt riktig grädde i våra egna bagerier och finns att köpa i alla våra butiker. Välkommen in!

Varnings ikonAnslutningsproblem