Tips på picknickmat

Sköna och soliga sommardagar ska firas med härlig picknickmat. Vi har alla picknickrecept du behöver för en välsmakande stund i det fria. Ta del av recept på enkel picknickmat, picknickmat för barn och lyxig picknickmat. Vad sägs om smarriga filodegspajer? Recepten passar för parkhäng, stranden, utflykter och promenader i skogen.

Handla hem till picknicken

Planera picknicken rätt

Så du har planerat en picknick? Kul! Det händer ju ibland att en och annan viktig grej glöms bort. Planering och framförhållning är då väldigt bra. Här har vi en checklista för dig som ska ut på picknick.

Bra att ha med på en picknick:

 • Picknickkorg
 • Förbered grönsaker och frukt som att skära upp vattenmelonen innan
 • Sugrör
 • Filt
 • Bestick
 • Kapsyl- eller vinöppnare
 • Servetter
 • Tallrikar
 • Glas eller muggar
 • Soppåsar
 • Riktigt bra musik

Picknickmat för barn

När hela familjen samlas för en picknick så kan det vara lite klurigt att komma på vad barn gillar för picknickmat. Några enkla tips är att ha med pannkakor, matiga mackor, tunnbrödswraps, frukt, piroger eller en matig muffin. Här är några barnvänliga recept som kan inspirera:

Filodegspajer picknickrecept barn
Filodegspajergul_pil.jpg Smarriga filodegspajer med mozzarella, tomat och basilika som passar perfekt att ta med, och faller både stora som små i smaken.

Vattemelonspett - picknickmat barn
Vattenmelonspettgul_pil.jpgSvalkande och saftiga vattenmelonspett. Varva vattenmelon med blåbär, jordgubbar och hallon. Använd en pepparkaksform för att stansa ut melonen till hjärtan, eller någon annan form.

Havrepannkakor picknickrecept barn
Havrepannkakorgul_pil.jpgPannkakor är alltid ett säkert kort att ta med på picknicken. Godare blir de med tillbehör så som banan, eller jordgubbar.

Piroger - picknickmat barn
Pirogergul_pil.jpgPiroger kan tillagas dagen före och kan ätas kalla. Fyllning med köttfärs är en klassisker och perfekt picknickmat för barn.

Enkel picknickmat

Picknickmat behöver inte vara krångligt. Genom att förbereda maten dagen innan är det enkelt att bara plocka fram på picknicken och börja äta. Sallader av alla dess slag är perfekt att göra som lättlagad och snabb picknickmat. Du kommer med all säkerhet hitta nya favoriter!

 

Fler recept

Lyxig picknickmat

Förvandla picknicken till en lyxig stund i gräset, på bryggan eller på stranden. Byt ut den vanliga filten mot en linneduk och duka fram riktigt porslin. Sedan behöver du våra lyxiga picknickrecept också som du hittar här:

Kycklingwrap med pistaschpesto
Kycklingwrap med pistaschpesto gul_pil.jpgBjud på wraps fyllda med kyckling, pesto, mozzarella och sallad på din lyxiga picknick. Har du inte tid att göra peston själv går det lika bra att köpa färdig.

Belgiska chokladvåfflor
Belgiska chokladvåfflorgul_pil.jpgNågot sött behövs alltid på en picknick. En dessert on the go i form av belgisk chokladvåffla med fluffig mockagrädde.

Våfflor med gruyère
Våfflor med gruyère, karamelliserade päron och nöttergul_pil.jpgPacka toppingen i olika lådor och låt alla servera sig själva under picknicken.

Jordgubbspaj - lyxig picknickmat
Jordgubbspajgul_pil.jpgPaj med ett lager av frosting och ett täcke med jordgubbar. Det doftar sommar långa vägar!

Varnings ikonAnslutningsproblem