Bruschetta med parmaskinka, mozzarellasallad och karamelliserad lök
recipe
City Gross
35 min

Bruschetta med parmaskinka, mozzarellasallad och karamelliserad lök

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

221,80 kr

Ingredienser

Saltrostade Mandlar

  • 2 dl vatten
  • 4 tsk salt
  • 200 g mandel
  • 2 st rödlök
  • 2 tsk olivolja
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 dl rödvinsvinäger
  • 2 st tomat
  • 125 g mozzarella
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm flingsalt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 st surdegsbaguette
  • olivolja till pensling
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 80 g parmaskinka
  • 60 g rucola

Gör så här

  1. Koka upp vatten och salt, dra av från plattan och rör i mandel. Låt dra i 1 min häll sen av vattnet och lägg mandlarna på en plåt. Rosta i ugn på 175 grader i ca 8-10 min. Låt svalna. Använd hälften av mandlarna till förrätten och den andra halvan till desserten.
  2. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Karamellisera löken. Skala och strimla löken fint. Stek den i olja i en liten gryta. Häll i socker och stek tills den blivit karamelliserade. Rör i vinäger och låt löken koka tills den blivit klistrig och vinägern nästan kokat bort helt. Rör då och då så att den inte bränns. Ställ åt sidan till servering.
  4. Kärna ur och skär tomaterna i små tärningar. Skiva och tärna även mozzarellan fint. Hacka basilika bladen grovt. Blanda i en skål. Rör i olivolja och krydda med salt och peppar.
  5. Skär brödet i skivor och pensla den med lite olivolja. Grilla det på ett galler i övre delen av ugnen eller rosta dem gyllenbruna i en stekpanna. Gnid in dem med vitlök så fort de kommer ut ur ugnen.
  6. Fördela mozzarellasallad, parmaskinka, rucola och karamelliserad lök på de rostade bröden.
  7. Servera.
Tips från oss

Förbered allt till den här rätten och lägg sen ihop snygga bruschetta precis innan servering.

Varnings ikonAnslutningsproblem