Grönkålsoppa med löskokta ägg
Grönkålsoppa med löskokta ägg
recipe
City Gross
25 min

Grönkålsoppa med löskokta ägg

Ingredienser

  • 400 g grönkål
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk muskotnöt
  • 1 msk vetemjöl
  • 8 dl vatten
  • 1.5 tsk salt
  • vitpeppar
  • 4 st ägg
  • 150 g brieost
  • 4 skivor surdegsbröd

Gör så här

  1. Ansa och dela ner grönkålen.
  2. Skala och finhacka löken och vitlöken. Smält smöret i en stor kastrull och fräs lök, vitlök och muskot.
  3. Lägg i grönkålen och fräs ytterligare ett par minuter. Pudra över mjölet och häll på vattnet. Låt koka i 15- 20 minuter. Salta och peppra. Mixa slät.
  4. Koka äggen 4 minuter för löskokta, 6 minuter för hårdkokta. Spola i kallt vatten och skala.
  5. Hälla upp soppan i skålar och dela äggen och lägg i. Servera med brieosten och bröd.

Varnings ikonAnslutningsproblem