Grönkålspaj med rökt skinka och morötter i dragonsås
139.6
Grönkålspaj med rökt skinka och morötter i dragonsås
recipe
City Gross
45 min

Grönkålspaj med rökt skinka och morötter i dragonsås

Ingredienser

Deg

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 3 msk vatten, kallt
  • 200 g grönkål
  • 2 st rödlökar
  • 1 msk smör
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar
  • 125 g mozzarella
  • 120 g rökt skinka
  • 2 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 krm salt
  • 200 g morötter
  • 1.5 dl crème fraiche
  • 3 krm dragon
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 krm flingsalt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 krm dijonsenap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Arbeta samman mjöl, smör och kallt vatten till en deg. Kavla ut på väl mjölat bakbord. Klä en pajform med skalet, nagga med en gaffel och förgrädda i ugn i ca 10 min.
  3. Ta bort stammen och strimla grönkålen. Koka i lätt saltat vatten i några minuter. Häll av i ett durkslag.
  4. Skala och strimla löken fint. Stek lök och grönkål i en stekpanna med smör i ett par minuter. Salta och peppar.
  5. Vispa ihop ägg, mjölk salt och peppar till en äggstanning. Lägg grönkålsblandningen och riven mozzarella i det förgräddade pajskalet. Strö över skinka och häll på äggstanningen och laga i ugn ca 20 min.
  6. Skala och riv morötterna grovt. Rör ihop med crème fraiche , dragon, skalad och pressad vitlök, salt, peppar och dijon.
  7. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem