Karamelliserad lökKaramelliserad lökKaramelliserad lökCook Time: Yield: 4Ingredients:gula lökarsmörolivoljamuscvadosockerrödvinsvinägerInstructions:
  1. Skala lökarna och skiva dem i 2 cm tjocka rundor.
  2. Lägg smör, olja och socker i en tjockbottnad gryta och värm på medelhög värme. När smöret har smält, lägg lökarna i grytan i ett enda lager och koka i ca 5 min.
  3. Häll i vinäger, lägg på locket, minska värmen och koka i ca 35 min, eller tills löken är vackert gyllene och karamelliserad.
Karamelliserad lök
recipe
City Gross
25 min

Karamelliserad lök

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 2 st gula lökar
  • 20 g smör
  • 1 msk olivolja
  • 70 g muscvadosocker
  • 1 dl rödvinsvinäger

Gör så här

  1. Skala lökarna och skiva dem i 2 cm tjocka rundor.
  2. Lägg smör, olja och socker i en tjockbottnad gryta och värm på medelhög värme. När smöret har smält, lägg lökarna i grytan i ett enda lager och koka i ca 5 min.
  3. Häll i vinäger, lägg på locket, minska värmen och koka i ca 35 min, eller tills löken är vackert gyllene och karamelliserad.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem