Krispig fänkålsslaw med yoghurtdressing
recipe
Arla
35 min

Krispig fänkålsslaw med yoghurtdressing

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

59,40 kr

Ingredienser

  • 1 st fänkål
  • 1 st rädisor, i strut
  • 50 g sötmandel
  • 0.5 msk fänkålsfrön
  • 1 msk Arla® Smör-&rapsolja
  • 2 krm flingsalt
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 dl Arla Köket® turkisk yoghurt
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

Dela fänkålen och skär bort mittstocken. Skiva fänkål och rädisor så tunt som möjligt, gärna på mandolin. Lägg i en bunke och låt stå i frys ca 10 min. Fräs mandel och fänkålsfrön i smör-&rapsolja tills det har fått fin färg. Salta. Rör ihop dressingen. Krama in olja i grönsakerna och lägg på ett fat. Klicka över dressingen och strö över mandeln vid servering.

Varnings ikonAnslutningsproblem