
Matgeek - Färskpotatissallad med grillade grönsaker
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 1 kg färskpotatis
- 1 st gul lök
- 1 st purjolök
- 1 st romansallad
- 0.5 dl rapsolja
- 0.5 dl vitvinsvinäger
- 2 msk honung
- 2 msk dijonsenap
- 2 tsk dragon
- 1 tsk lökpulver
- 1 krm vitpeppar
- 1 krm svartpeppar
- salt
Gör så här
- Koka potatisen och dela den när den fortfarande är varm.
- Skala löken och dela den på mitten. Skär upp purjolöken längs med och skölj ur den. Dela romansallatshuvudet på mitten.
- Lägg alla grönsakerna på grillen. Sallatshuvudet är klart när bladen blivit bruna i kanterna. Purjolöken är klar när den är bränd runt om och löken tar man av när den mjuknat.
- Skär romansallaten i grova bitar, purjolöken i smala ringar och löken hackar man upp grovt. Häll ner allt i en stor skål tillsammans med potatisen.
- Bland olja, vinäger, honung, dijonsenap och kryddor i en liten skål.
- Smaka av och ringla den därefter över grönsakerna. Vänd runt allt. Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna