PizzagranPizzagranPizzagranCook Time: Yield: 8Ingredients:pizzasurdegmozzarellagrön pestobakplåtspapperäggriven parmesanostrosmarinsvartpepparInstructions:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ta upp degen på en mjölad bänk och dela den i 26 bollar.
  3. Skär mozzarella i 26 bitar. Ta en degbit och platta till lite, lägg på en klick pesto och en mozzarellabit. Vik in och forma till en boll. Gör likadant med resterande bollar.
  4. Lägg bollarna i ett mönster som en julgran, med skarven nedåt, på en bakpappersklädd plåt.
  5. Pensla med uppvispat ägg. Strö över riven parmesanost, hackad rosmarin och nymalen svartpeppar. Laga i ugn ca 15-20 min.
  6. Låt svalna lite på galler innan servering.
Pizzagran
recipe
City Gross
45 min

Pizzagran

Välj antal portioner:

8 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 700 g pizzasurdeg
  • 250 g mozzarella
  • 1.5 dl grön pesto
  • bakplåtspapper
  • 1 st ägg
  • 4 msk riven parmesanost
  • rosmarin
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ta upp degen på en mjölad bänk och dela den i 26 bollar.
  3. Skär mozzarella i 26 bitar. Ta en degbit och platta till lite, lägg på en klick pesto och en mozzarellabit. Vik in och forma till en boll. Gör likadant med resterande bollar.
  4. Lägg bollarna i ett mönster som en julgran, med skarven nedåt, på en bakpappersklädd plåt.
  5. Pensla med uppvispat ägg. Strö över riven parmesanost, hackad rosmarin och nymalen svartpeppar. Laga i ugn ca 15-20 min.
  6. Låt svalna lite på galler innan servering.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem