RabarbersirapRabarbersirapRabarbersirapCook Time: Yield: 6Ingredients:rabarbersockervattenvaniljstångInstructions:
  1. Skölj, ansa och strimla rabarbern. Lägg i en tjockbottnad kastrull och rör i socker, vatten och urgröpt vaniljstång. Lägg i både frö och stång. Rör om och koka upp. Sjud i ca 10-15 min. Rör om då och då. Mosa samman rabarbern med en potatisstöt. Sila av i en finmaskig sil.
  2. Låt svalna i en rengjord burk. Sirapen håller i ca 2 veckor i kylen.
Rabarbersirap
recipe
City Gross
35 min

Rabarbersirap

Välj antal portioner:

6 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 5 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 0.5 st vaniljstång

Gör så här

  1. Skölj, ansa och strimla rabarbern. Lägg i en tjockbottnad kastrull och rör i socker, vatten och urgröpt vaniljstång. Lägg i både frö och stång. Rör om och koka upp. Sjud i ca 10-15 min. Rör om då och då. Mosa samman rabarbern med en potatisstöt. Sila av i en finmaskig sil.
  2. Låt svalna i en rengjord burk. Sirapen håller i ca 2 veckor i kylen.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem