VörtbrödVörtbrödVörtbrödCook Time: Yield: 3Ingredients:pomeransskalrussinsmörmald ingefäramald nejlikajulmustporterbrödsirapjästsaltrågsiktbakplåtspapperInstructions:
  1. Kvällen innan: Koka upp vatten och låt pomeransskalen koka ca 20 min. Skär bort det vita och hacka sen fint. Lägg i en plastpåse och låt ligga framme. Lägg russin i en skål och täck med kallt vatten. Låt stå framme.
  2. Smält smöret i en gryta tillsammans med pomerans, ingefära och nejlika. Rör i julmust, öl och sirap, värm till 37 grader.
  3. Smula jästen i en bunke och häll över den ljumma degvätskan. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt russin, salt och lite rågsikt i taget. Arbeta ihop till en smidig deg, ca 10 min med maskin.
  4. Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timme.
  5. Dela degen i 3 bitar och forma till avlånga limpor. Rulla dem i lite mjöl och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ca 30 min.
  6. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 40 min, tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.
Vörtbröd
recipe
City Gross
190 min

Vörtbröd

Välj antal portioner:

3 st
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 15 g pomeransskal
  • 3 dl russin
  • 70 g smör
  • 1.5 msk mald ingefära
  • 0.5 msk mald nejlika
  • 33 cl julmust
  • 33 cl porter
  • 0.5 dl brödsirap
  • 100 g jäst
  • 1.5 msk salt
  • 22 dl rågsikt
  • bakplåtspapper

Gör så här

  1. Kvällen innan: Koka upp vatten och låt pomeransskalen koka ca 20 min. Skär bort det vita och hacka sen fint. Lägg i en plastpåse och låt ligga framme. Lägg russin i en skål och täck med kallt vatten. Låt stå framme.
  2. Smält smöret i en gryta tillsammans med pomerans, ingefära och nejlika. Rör i julmust, öl och sirap, värm till 37 grader.
  3. Smula jästen i en bunke och häll över den ljumma degvätskan. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt russin, salt och lite rågsikt i taget. Arbeta ihop till en smidig deg, ca 10 min med maskin.
  4. Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timme.
  5. Dela degen i 3 bitar och forma till avlånga limpor. Rulla dem i lite mjöl och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ca 30 min.
  6. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 40 min, tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem