
Valnötsbröd med dadlar
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 1 dl grovt rågmjöl
- 2.5 dl vetemjöl
- 12.5 g jäst
- 5 st urkärnade dadlar
- 1 msk rapsolja
- 1.25 dl fingervarmt vatten
- 1 tsk salt
- 0.75 dl valnötter
- 1 msk hackad färsk rosmarin
Gör så här
- Blanda mjöl, jäst, dadlar och olja i en bunke. Rör i vatten och arbeta till en smidig deg. Knåda i en assistent i ca 7 min, dubbel tid för hand.
- Tillsätt salt, grovt hackade valnötter och fint hackad rosmarin och knåda i en minut till.
- Jäs 30 min under duk
- Arbeta ihop degen och rulla bollar som läggs i en krans. Jäs på en plåt i 30 min under duk.
- Pensla brödet med vatten och strö över lite mjöl. Sätt in brödet på 250 grader, sänk till 175 grader och baka sen i ca 25 min.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna