Valnötsbröd med dadlarValnötsbröd med dadlarValnötsbröd med dadlarCook Time: Yield: 4Ingredients:grovt rågmjölvetemjöljästurkärnade dadlarrapsoljafingervarmt vattensaltvalnötterhackad färsk rosmarinInstructions:
  1. Blanda mjöl, jäst, dadlar och olja i en bunke. Rör i vatten och arbeta till en smidig deg. Knåda i en assistent i ca 7 min, dubbel tid för hand.
  2. Tillsätt salt, grovt hackade valnötter och fint hackad rosmarin och knåda i en minut till.
  3. Jäs 30 min under duk
  4. Arbeta ihop degen och rulla bollar som läggs i en krans. Jäs på en plåt i 30 min under duk.
  5. Pensla brödet med vatten och strö över lite mjöl. Sätt in brödet på 250 grader, sänk till 175 grader och baka sen i ca 25 min.
Valnötsbröd med dadlar
recipe
City Gross
120 min

Valnötsbröd med dadlar

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 dl grovt rågmjöl
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 12.5 g jäst
  • 5 st urkärnade dadlar
  • 1 msk rapsolja
  • 1.25 dl fingervarmt vatten
  • 1 tsk salt
  • 0.75 dl valnötter
  • 1 msk hackad färsk rosmarin

Gör så här

  1. Blanda mjöl, jäst, dadlar och olja i en bunke. Rör i vatten och arbeta till en smidig deg. Knåda i en assistent i ca 7 min, dubbel tid för hand.
  2. Tillsätt salt, grovt hackade valnötter och fint hackad rosmarin och knåda i en minut till.
  3. Jäs 30 min under duk
  4. Arbeta ihop degen och rulla bollar som läggs i en krans. Jäs på en plåt i 30 min under duk.
  5. Pensla brödet med vatten och strö över lite mjöl. Sätt in brödet på 250 grader, sänk till 175 grader och baka sen i ca 25 min.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem