ÄppelpajsmarmeladÄppelpajsmarmeladÄppelpajsmarmeladCook Time: Yield: 4Ingredients:äppleljus sirapvattenpressad citronsyltsockermalen kardemummaInstructions:
  1. Skala, kärna ur och tärna alla äpplena.
  2. Blanda äpple, sirap, vatten och pressad citron i en kastrull och låt småkoka i ca 10 min.
  3. Tillsätt syltsocker och kardemumma, koka ca 5 min till. Skumma av under tiden marmeladen kokar.
  4. Häll upp marmeladen i varma, väl rengjorda burkar. Förvara i kylskåp.
  5. Av samma grundrecept kan du även göra en kryddig marmelad perfekt till ostbrickan eller en chutney. Olika smaker: byt ut citron och kardemumma till något annat.
Äppelpajsmarmelad
recipe
City Gross
35 min

Äppelpajsmarmelad

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 0.5 kg äpple
  • 1.5 dl ljus sirap
  • 2 dl vatten
  • 2 msk pressad citron
  • 2 hg syltsocker
  • 1 tsk malen kardemumma

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och tärna alla äpplena.
  2. Blanda äpple, sirap, vatten och pressad citron i en kastrull och låt småkoka i ca 10 min.
  3. Tillsätt syltsocker och kardemumma, koka ca 5 min till. Skumma av under tiden marmeladen kokar.
  4. Häll upp marmeladen i varma, väl rengjorda burkar. Förvara i kylskåp.
  5. Av samma grundrecept kan du även göra en kryddig marmelad perfekt till ostbrickan eller en chutney. Olika smaker: byt ut citron och kardemumma till något annat.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem