
BBQ-sås
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 1 st rödlök
- 0.5 st fänkål
- 3 st vitlöksklyftor
- 0.5 st röd chili
- 1 msk fänkålsfrö
- 1 msk koriander
- 1 msk paprikapulver
- 2 krm hela svartpepparkorn
- 0.5 dl japansk soja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 0.5 dl råsocker
- 3 dl ketchup
Gör så här
- Skala och finhacka rödlöken och fänkålen. Skala vitlöksklyftorna och kärna ur chilin. Stöt vitlöken, chilin och kryddorna i en mortel.
- Lägg alltsammans i en kastrull tillsammans med soja, vinäger och socker. Koka upp och låt småputtra i 4-5 minuter, ställ åt sidan och låt svalna.
- Blanda i ketchupen och låt såsen bli kall. Häll upp på rena flaskor eller burkar och förvara i kylen.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
receptet ger ca 5 dl sås. Såsen håller i minst 2 veckor i kyl.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna