
Karamelliserad lök
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 2 st gula lökar
- 20 g smör
- 1 msk olivolja
- 70 g muscvadosocker
- 1 dl rödvinsvinäger
Gör så här
- Skala lökarna och skiva dem i 2 cm tjocka rundor.
- Lägg smör, olja och socker i en tjockbottnad gryta och värm på medelhög värme. När smöret har smält, lägg lökarna i grytan i ett enda lager och koka i ca 5 min.
- Häll i vinäger, lägg på locket, minska värmen och koka i ca 35 min, eller tills löken är vackert gyllene och karamelliserad.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna