
Kyckling satay med med jordnötssås
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 500 g kycklingbröstfilé
- 2 msk japansk soja
- 0.5 msk fisksås
- 2 msk limejuice
- 1 msk honung
- 1 tsk sambal oelek
- 2 tsk riven ingefära
- 2 st vitlöksklyftor
Sås
- 1 klyfta vitlök
- 1 msk raps/matolja
- 2 krm sambal oelek
- 1 tsk socker
- 3 dl vatten
- 2 dl salta jordnötter
- 1 msk japansk soja
- 1 msk sweet chilisås
- 1 dl jordnötter
- 2 st salladslökar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Dela kycklingen i långa skivor. Lägg den i en skål och rör i soja, fisksås, limejuice, honung, sambal oelek, skalad och riven ingefära och vitlök. Låt marinera 1 timme.
- Trä sen på spett och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Laga i ugn ca 15-20 min. Vänd efter halva tiden.
- Gör såsen. Skala, riv och fräs vitlöken i oljan. Tillsätt sambal oelek, socker och vatten, koka sakta ca 10 min. Tillsätt jordnötter, soja, sweet chili, mixa såsen.
- Servera med krossade jordnötter och hackad salladslök.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna