Meny
Se om vi kan leverera till dig

Låt säsongens råvaror inspirera dig
- godare, billigare och bättre för miljön!

Alla pratar om vikten av att leva i nuet. Vi vill slå ett slag för att också äta i nuet. Att välja mat efter säsong är nämligen både godare, billigare och bättre för miljön. Att äta i nuet innebär att välja mat när den är som bäst. När den smakar som bäst och kommer från odlingar nära dig. Det ger färskare råvaror och färre långa transporter som påverkar miljön. Det innebär också att välja mat när den finns som mest, vilket i sin tur betyder lägre priser och mer mat för pengarna.

Nu är det tid att skörda

Förr var årstidernas växlingar en naturlig del av vår kosthållning. Med primörer på våren, färskpotatis till midsommar, syltkokning i augusti och skinka efter julslakten. Idag gör växthusodling och flygtransporter att vi kan köpa nästan allting året om. Men det betyder inte att vi måste göra det. Framförallt inte när det finns så mycket gott att äta i säsong. Så välkommen att inspireras av Tinas bästa tips och godaste recept på höstens skörder.

Tips på svamp

Tips på svamp

Gratinera portabellosvamp med prästost och servera dessa läckerheter med lite ruccolablad till kött, fisk eller fågel.
Se recept här!

Tips på blomkål

Tips på blomkål

Prova att fritera grönsaker, perfekt för att få barn till att våga smaka. Testa blomkål med currydip och käka med händerna.
Se recept här!

Matexperiment

Matexperiment

Självklart kan man leka med maten! Och kanske kan de hjälpa barnen att upptäcka hur gott det är med frukt och grönt.
Se mer här!

Friterade potatisskal

Att äta i säsong är en smakfull insats för miljön, precis som att försöka ta tillvara på så mycket av maten du köper som möjligt och hålla svinnet nere. Visste du om att blasten på rotsaker som morötter och rödbeta går att äta? Eller att broccolins stam smakar utsökt? Eller att du går miste om en smaksensation när du slänger ditt potatisskal?

Kolla bara in Tinas recept på dessa fantastiskt goda friterade potatisskal.

Tinas tipssfilmer

Filmen kommer vecka 43

Tipset kommer vecka 43

Filmen kommer vecka 44

Tipset kommer vecka 44

Tips på rotfrukter

Tips på rotfrukter

Spara blasten på morötterna. Den kan du kan göra pesto på eller hacka ner i en sallad. Till morötterna kan vi varmt rekommendera Tinas läckra recept på honungsrostade morötter med varm brie.
Se recept här!

Tips på tomater

Tips på tomater

Torka och mal ner tomaternas kvistar. Det blir en fantastisk god krydda att ha hemma, eller varför inte en enkel gå-bortpresent? Sen tycker vi du ska kolla in Tinas recept på den ultimata pizzasåsen.
Se recept här!

Tips på äpple

Tips på äpple

En mustarda på säsongens bästa äpple passar till nästa allt - ät den till köttbullarna, på leverpastejmackan eller som tillbehör till den ångade fisken.
Se recept här!

Självklart kan man leka med maten!

I alla våra butiker finns nämligen experimentböcker till dig och dina barn. Fylld med roliga tips på vad man kan göra med resterna, experiment på hur äpplens smak förändras ifall de äts hela, rivna eller om man håller för näsan samt kluriga minikryss och saftiga räkneövningar. Kul för hela familjen och kanske, kanske kan det hjälpa barnen upptäcka hur gott det är med frukt och grönt.

Odla din egen rödbetssallad

Ja, inte en sån man äter vid jul, men tar du toppen av rödbetan och lägger i lite vatten kommer det snart börja växa blad. Dessa blad är ätbara och himla goda i en sallad!

16
95
Jfr.pris 67,80 kr / kg
24
95
24
95
Jfr.pris 124,75 kr / kg
19
95

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner