Nya Favorit kylda pastarätter - producerade där den fyllda pastan föddes

Bland Favorits nya färdigrätter finns nu fem olika kylda pastarätter, gjorda på färska råvaror och ömsint framtagna tillsammans med Pastificio Novarese, ett italienskt familjeföretag dedikerade till kvalitet och den lokala pastatraditionen i Verona i norra Italien – platsen där den fyllda pastan föddes.

Historien om Pastificio Novarese började redan 1961, när italienaren Mario Novarese öppnade en liten pastabutik vid en av kullarna runt det pittoreska samhället Montorio Veronese - en vackert belägen by strax utanför Verona i norra Italien. Mario började producera sin pasta i liten skala till vänner och bybor och det dröjde inte länge innan ordet om Pastificio Novareses hantverksprodukter spred sig.

Produktionen expanderade sakta i takt med att efterfrågan succesivt ökade och med åren gavs ledarskapet över till hans son, Diego Novarese. Kvalitetsmässiga råvaror och en hög dos passion är det som skapar allra störst mervärde för deras produkter.

– Vårt fokus ligger hela tiden på att bevara det traditionella hantverket och att förvalta råvarorna för att ge smaken av hemlagat, säger Diego Novarese, ägare av Pastificio Novarese.

-Det har varit viktigt för oss att pastarätterna är genuint italienska, säger Jacqueline Willert, Produktchef på Bergendahls Food som utvecklat sortimentet med Favorit Pastarätter tillsammans med Novarese.
-Pastarätterna vänder sig till en bred målgrupp och vi har många pastaälskare i landet, så alla rätter var tvungna att hålla toppkvalité.
-Vi kunde i utvecklingsprocessen se en markant skillnad på slutproduktens kvalitet beroende på både de ingående råvarorna, men också på den process och kunskap som låg bakom slutprodukten.

Pasta fylld av tradition
Det sägs att det är i just området kring Verona som man för längesedan började fylla pasta, och nutida klassiker såsom Tortellini och Ravioli såg dagens ljus. Närheten till Italiens största sjö, Lagio de Garda, har gjort landskapet ovanligt bördigt. Landskapet har en lång historia i lokalt producerande av bland annat grönsaker, kött och ost – råvaror som Diego ville ta vara på i sin produktion.

- Köttet styckas och tillagas traditionsenligt på plats. Osten tas in i hela hjul och delas här för att bevara smakerna.

Köttet som Pastificio Novarese använder sig av köps in i stora hela bitar, för att sedan styckas och tillagas på plats i grytor. Osten tas in i hela hjul och delas på plats för att framhäva smakerna. Även om produktionen ökat så följs recepten och tillverkningen fortfarande strikt recepten, och utan några som helst konserveringsmedel eller tillsatser. Ingredienserna som används av Pastificio Novarese är ett noggrant urval av råvaror från en leveranskedja som säkerställer att produkterna är färska genom hela produktionen.

– Kvaliteten sitter i råvarorna. Vi tillverkar våra pastarätter endast med förstahandsingredienser, producerade så lokalt som möjligt.

Pastafabriken i Montorio har vuxit väsentligt sedan Mario öppnade den 1961, samtidigt förblir den trogen sina rötter, hantverket och traditionen. Anläggningen har idag ett eget laboratorium som deltar i djupgående forskning för att förbättra kvaliteten på produktionsprocesserna och för att utveckla livsmedelssäkerhet, och för att vidare säkerställa en hållbar, etisk utveckling av livsmedelsproduktion.

PASTARÄTTER FYLLDA MED TRADITION OCH FANTASTISKA RÅVAROR

Tillsammans med Pastificio Novarese har vi tagit fram fem olika Favorit kylda pastarätter, gjorda av högsta kvalitet, helt på färska råvaror och utan några konserveringsmedel eller tillsatser.

Sortimentet har premiär på City Gross v.38 2019 och kommer senare även att finnas på fler butikskedjor.

Se vårt sortiment här

Varnings ikonAnslutningsproblem