Veckohandla

Det lönar sig att veckohandla

Vissa perioder på året är lite tuffare än andra. Ge inte upp! Bra rutiner hjälper året om. Ett väldigt smart, billigt och enkelt sätt att få mer pengar över är att veckohandla. Planera dina inköp med listor, laga storkok och gör matlådor är tre användbara tips. Mer inspiration till billigare matveckor finns här nedan.

banner_block_1_veckohandla_845x360.jpg

Handla smart

Det är enkelt att handla smart. Som med det mesta handlar det om bra planering och disciplin. Till exempel så sparar du mycket genom att följa kampanjpriser och att planera matveckan efter de färskvaror som är på extrapris. Ett annat enkelt tips är att storhandla istället för att småhandla flera dagar i veckan i en närbutik.

Denna checklista hjälper dig att få bättre koll på hushållskassan.

Veckohandla - checklista

 • Handla efter jobbet
  En undersökning visar att du sparar pengar genom att storhandla efter jobbet. Då har du nämligen huvudet fullt med annat och gör därmed av med 15 procent mindre pengar. Är du däremot avslappnad och har gott om tid spenderar du mer pengar.
 • Veckohandling är bättre än månadshandling
  Oftast gör du en månadshandling i samband med lön och då kan du känna dig extra rik. Risken finns då att du gör av med mer pengar än du tänkt.
 • Ät i säsong
  Rotfrukter och grönsaker är mer prisvärda om du handlar efter säsong. Du får bättre kvalitet, bättre pris och bättre smak. Dessutom är det mer hållbart och du stöttar dina lokala producenter.
 • Matlådor
  Laga extra mycket mat, som storkok, och spara i matlådor till kommande dagar. Du sparar pengar, har koll på vad du äter. De där luncherna du äter ute lämnar stora hål i plånboken.
 • Gör en inköpslista
  Kolla igenom vad du har hemma innan du åker till affären och gör en inköpslista utifrån veckans kampanjpriser och dina vardagliga behov. Håll dig till listan så minskar du risken för att onödiga varor slinker ner i korgen. Ladda ner City Gross app! Med den kan du skapa inköpslistor samt dela den med nära och kära.
 • Slipp köer
  Besök våra butiker på morgon innan till klockan 10.00 eller på kvällen efter kl 20.00. Då är det färre kunder i butiken. Eller så handlar du här på citygross.se och får en översikt direkt på vad allt kostar.
 • Veckoprepp
  Veckopreppa gärna för att få en smidig vecka. Väljer du någon av våra matkassar så behöver du inte planera själv. Billiga kassen kostar bara 19:-* per portion

Billiga recept

Banner veckomeny med knapp 1634x450 uppdaterad.jpg

Veckans erbjudanden

Varnings ikonAnslutningsproblem