Svamprisotto med keso
97.8
Svamprisotto med keso
recipe
City Gross
35 min

Svamprisotto med keso

Ingredienser

  • 8 dl vatten
  • 3 msk grönsaksfond
  • 0.5 st purjolök
  • 1 tsk raps/matolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 340 g arborioris
  • 1 tsk timjan
  • salt
  • peppar
  • 250 g champinjoner
  • smör till stekning
  • 100 g grönkål
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 250 g keso

Gör så här

  1. Koka upp vatten och fond i en gryta, håll varmt.
  2. Skiva purjolök fint och stek den glansig i olja tillsammans med pressad vitlök. Tillsätt ris och timjan. Börja skopa i buljongen. Låt den koka in under omrörning och skopa sen mer. Fortsätt så tills risen är klart. Smaka av med salt och peppar.
  3. Hacka svampen och stek i smör tills den mjuknar.
  4. Lägg grönkålen i en skål, häll i olja och salt och krama in detta i kålen.
  5. Toppa risotton med svamp, keso och grönkål.
  6. Servera.
Tips från oss
Smaka av riset och spä med mer vätska om det inte känns genomkokt.

Varnings ikonAnslutningsproblem