Tomat- och saffransoppa
161.8
Tomat- och saffransoppa
recipe
City Gross
35 min

Tomat- och saffransoppa

Ingredienser

  • 0.5 st purjolök
  • 50 g soltorkad tomat
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 300 g tomater
  • smör till stekning
  • 1 pkt saffran
  • 5 dl tomatjuice
  • salt
  • peppar
  • 230 g röda linser
  • 30 g persilja
  • 1 st surdegsbaguette

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Hacka purjolök och soltorkad tomat. Skala och hacka vitlök. Tärna tomaterna.
  3. Stek vitlök, purjolök och soltorkad tomat i en kastrull med smör. Rör i tomaterna och låt dem steka med en stund. Häll i saffran och tomatjuice. Koka tomaterna mosiga och tillsätt ev vatten om soppan blir för tjock. Smaksätt med salt och peppar. Om du vill kan du mixa soppan slät.
  4. Värm brödet enligt anvisningarna på paketet.
  5. Lägg linserna i ett durkslag, skölj av dem och låt dem rinna av. Rör ner dem i soppan.
  6. Servera med surdegsbröd och toppa med persilja.
Tips från oss
Jag tycker det är gott att smaksätta soppan med apelsinsaft. Om du har en hemma i fruktskålen kan du pressa i lite.

Varnings ikonAnslutningsproblem