Asiatisk färsgryta på kokosmjölk med svamp och purjolök
136.6
Asiatisk färsgryta på kokosmjölk med svamp och purjolök
recipe
City Gross
35 min

Asiatisk färsgryta på kokosmjölk med svamp och purjolök

Ingredienser

  • 150 g sojafärs
  • 250 g nudlar
  • 0.5 st purjolök
  • 250 g champinjoner
  • 20 g färsk ingefära
  • 1 st vitlöksklyfta
  • olivolja
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk flytande honung
  • 50 g spenat
  • salt
  • 1 st lime

Gör så här

  1. Koka sojafärs enligt anvisning på paketet.
  2. Koka nudlar enligt anvisningarna på paketet. Skölj och strimla purjolöken och skiva champinjonerna. Skala och riv ingefära och vitlök.
  3. Hetta upp en stekpanna med olja och stek champinjoner, purjolök, ingefära och vitlök så att de mjuknar och svampen får lite färg.
  4. Rör i den kokta färsen, kokosmjölk, soja, sambal oelek och honung. Låt grytan sjuda ca 5 min. Tillsätt sköljd spenat och smaka av med salt.Servera grytan med nudlar och limeklyftor.

Varnings ikonAnslutningsproblem