Asiatiskt hot pot
235
Asiatiskt hot pot
recipe
City Gross
35 min

Asiatiskt hot pot

Ingredienser

  • 2 st gul lök
  • olja till stekning
  • 250 g champinjoner
  • 1 liter vatten
  • 1 st vitlöksklyftor
  • 30 g ingefära
  • 0.5 st röd chili
  • 3 msk grönsaksfond
  • salt
  • japansk soja
  • 4 st ägg
  • 250 g nudlar
  • 1 pkt pak choi
  • 50 g rostade solrosfrö
  • 1 förp koriander
  • 0.5 st knippe salladslök

Gör så här

  1. Skala och skiva löken. Stek den i olja i en gryta. Ansa och riv svampen grovt, rör ner den i grytan med vattnet. Tillsätt fint riven vitlök och ingefära, skivad chili och fond. Sjud under ca 30 min. Smaka av med salt och soja.
  2. Koka ägg 7 min i kokande vatten. Skala och dela.
  3. Koka nudlar och pak choi hastigt i lättsaltat vatten och kyl sedan.
  4. Fördela pak choi och nudlar i skålar. Toppa med halverade ägg och rostade solrosfrö. Sila varm buljong över rätten så att det nästan täcker. Toppa allt med koriander och strimlad salladslök.
  5. Servera.
Tips från oss
Soppan blir godare ju längre den får sjuda. Har du tid så låt den sjuda i över en timme.

Varnings ikonAnslutningsproblem